Thursday, December 29, 2011

Nasi Arab Bukit Katil Melaka



Plan nak makan nasi arab di Bukit Katil tapi tunggu punya tunggu, 30 minit kedai masih tak buka, takleh nak kata apa..kedai Melayu :)

Jeti Port Klang

Jeti baru atau Jeti Antarabangsa untuk pergi balik ke Indon..so kerja kami ialah untuk setupkan komunikasi antara Jetty dengan Kapal Kapal yang berada di Port Klang atau ringkasnya VHF frekuency Communication.

Sunday, December 04, 2011

Buy Last Nike..

Kasut Nike nie sejak di kilangkan di Vietnam macam macam ada, beli tak sampai 6 bulan dah lekang sana sini, dah la simpan dan tak pakai pun, baru nak pakai, tapak pulak lekang ha ha.

Thursday, November 17, 2011

DIY Wedges..

Selalunya di KFC minta extra cheese tapi kali nie tak payah nak minta, depan mata, tambah ikut suka..tapi berbaloi selepas 3-4 hari DIY menu nie..puas pusing cari, di mana nak beli Cheese Powder :)

Tuesday, November 15, 2011

Pisang Raja Udang

Orang kata pisang tak boleh makan, ada penunggu la, ada bunian la, hihihi, mengarut sungguh la orang Melayu nie..aku bukan takat makan tapi siap buat lempeng lagi :)

Sunday, October 02, 2011

Nasi Goreng Udang Lipan

Dulu Udang Lipan nie orang buat makanan itik saja klu di Utara tapi di Pantai Remis Perak, dah jadi main menu..macam macam resepi, goreng tepung pun ada..sedap :)