Saturday, January 19, 2013

Cuti Cuti Malaysia - Fraser's Hill


Serius, dah merata tempat saya berjalan, tak pernah sampai pun ke Fraser's Hill. Ntah tiba tiba terus je jadi..


Atas puncak memang sejuk berbanding Genting Highland, mungkin sebab tak ada kasino kut.


Tak ada shopping zone, kedai runcit cuma ada 2 saja, jadi lain kali kena bawa bekalan ler..


Saya tatau pasal bunga, ntah apa nama bunga nie tapi saya suka sebab cantik.. 


Budak kecik nie pantang tengok pokok dan bunga, boleh termenung panjang..


Nie kumbang Tanduk, besar dan keras, klu jumpa geng, mesti kumbang nie lawan tanduk tanduk..


Laluan sehala untuk turun dan naik, pastikan minyak isi full, kat sini tak ada station minyak, klu minyak habis, kena gi beli di Kuala Kubu Bharu sejauh 38.5KM


Bila dilepas, kumbang tanduk nie tamao terbang, yelah mana ada sayap nak terbang..kami akan kembali lagi ke sini, best, tadak WIFI, tak ada shopping, tak ada SPR :)

No comments:

Post a Comment