Wednesday, January 02, 2013

BANDUNG - Supir di Bandung


Ramai kawan kawan bertanya, jika ingin ke Bandung, siapa supir yang super? Bagi saya sekeluarga inilah Pak Supir Sunda yang terbaik pernah saya temui dan kenali, Pak Iman Darmawan, orangnya pun beriman sesuai ngan nama, Iman. 

Kadar bayaran sehari termasuk BBM ( petrol ) parking, bayar polis cepek ( jaga lalu lintas ), bayar tol, serba serbi hanyalah RP500,000, tiada sebarang overtime, tiada bayaran tambahan, tiada had masa, selagi kita mampu dan larat berjalan, nak bershopping sampai terduduk pun, Pak Iman akan bawa kemana saja, kecuali jika hendak ke Kawah Putih, kena tambah RP75,000 sebab sangat jauh, 3-4 jam perjalanan, 86km.


Masih saya ingat, jam 0900 Pak Iman bawa kami terus ke Tangkuban, singgah sebentar di Sapu Lidi, balik dari Tangkuban, kerumah Sosis, terus ke Bali Heaven, kemudian ke Rabbani Kerudung, kemudian terus ke PVJ (Paris Van Java), kemudian ke FOS, terus ke Cibaduyut serta dinner di Ampera, rasanya tidak ada Pak Supir yang sanggup melayan kerenah kami kecuali Pak Iman. Jam 11:45 malam baru sampai hotel :)

Yang paling saya suka, Pak Iman pandai layan dan jaga anak anak, 4-5 jam pun tak ada sebarang masalah, kita boleh shopping tanpa risau pasal anak anak. 


Supir yang disediakan oleh pihak hotel, kadar standard untuk 12 jam ialah RP650,000 hingga RP850,000 tidak termasuk overtime. Saya tidak selesa bila Pak Supir dari hotel sudah tetapkan dimana nak makan, menu apa, shopping dimana, berapa lama boleh shopping. 

Jadi dengan Supir persendirian seperti Pak Iman, semuanya mudah, call saja suruh dia tunggu di Bandara atau ambil di hotel. Kita hanya beritahu, hendak ke mana, nak shopping dimana, nak makan apa, semuanya beres.

Ada hotel tidak menyedia transport dari hotel ke Bandara. Jika minta disediakan, bayaran sehala ialah sekitar RP150,000 - RP180,000. 

Bila hari untuk berangkat pulang ke Malaysia, minta je Pak Iman hantarkan ke Bandara, berilah sedikit bayaran dan jika masih ada baki baki uang ruppiah, bagi je sedikit tip pada dia, sedekahlah untuk anak anak dia, istiqomah dalam bersedekah, rezeki pasti datang melimpah limpah, insha Allah 


Saya perhatikan Pak Iman sangat suka bersedekah walaupun saya tahu, beliau pun bukan orang senang.


Pak Iman Darmawan, no telepon 006282127088629 @ WhatsApp +628889418399 atau email ke 
dserila@gmail.com
https://www.facebook.com/darmawan.iman.3



Pak Iman, orang Sunda juga merangkap bodyguard, tukang tawar harga, tukang jaga barang, tukang angkut barang, tukang jaga anak anak, pedagang jalanan pun tak berani kacau kacau dan paksa kita beli.


Pak Iman bersama adek iparnya Pak Irfan juga seorang Supir yang sangat dikenali ramai pelancung dari Malaysia, Singapore dan Brunei. 

62 comments:

  1. Assalamualaikum, saya telah email pk iman tapi failure notice...terima kasih

    ReplyDelete
  2. terima kasih diatas info yg berguna. Telah emel kepada pak iman, harap dia terima emel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh guna whats app? . Nombor saya +628889418399 .....terima kasih kaka..

      Delete
  3. Whats app saya. +62 888 9418 399 mohon untuk guna whats app or phone call +62 82127088629

    ReplyDelete
  4. Terima Kasih 9W2BCB info banyak membantu utk sy ke sana..de 9W2SNA

    ReplyDelete
  5. 9W2SNA
    Bandung memang best, cuaca nyaman dan makanan halal pun senang, tanpa was was berbanding Bali.
    Di Bandung, rakan rakan ORARI ada dimana mana dan sedia membantu sekiranya kecemasan.
    73 de 9W2BCB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih...atas informasi..sy pernah kesana sekali tapi dengan pejabat tapi kali ini sy akan ke sana bersama keluarga..

      73 de 9W2SNA

      Delete
  6. Saya nk ke bandung pada 25 - 29 March 2014 ni dan saya pergi berdua saja. boleh sya guna khidmat tuan. berapa harganya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terus hubungi Pak Iman, soal harga boleh terus berbincang dengan Pak Iman..

      Delete
  7. pak iman memang terbaek...dan sgt baek..juga ganteng hehehehe

    ReplyDelete
  8. pak iman memang terbaek...dan sgt baek..juga ganteng hehehehe

    ReplyDelete
  9. saya akan ke bandung tp akan tiba di airport jakarta pada 06jun.. boleh tak saya tau harga yg ditawarkan jika diambil dr airport jakarta ke bandung...


    tarikh perjalanan : 06-09jun
    06 adults

    sila email kepada Shahrin_as@yahoo.com

    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam....
      Boleh guna whatsapp...?
      Ni nombor saya
      +628889418399
      Tq

      Delete
  10. Please whatsapp

    +62888-9418-399
    Order booking...tq

    ReplyDelete
  11. Please whatsaap
    +62-888-9418-399
    Supir bandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam pak iman... saya tidak boleh whatspp pak iman. Kalo pak iman boleh buka email, mintak reply emailnya ya..

      Delete
  12. perlukansupir kat bandung
    call me
    +62-888-9418-399

    ReplyDelete
  13. perlukansupir kat bandung
    call me
    +62-888-9418-399

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dan keluarga perlukan supir di Bandung Ogos ini. Ada disediakan atau tidak untuk 7 dewasa dan seorang kanak-kanak 1 tahun?

      Delete
    2. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

      Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

      Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

      Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

      Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

      Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

      Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


      Rate sewa Kereta per Day :


      # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
      Rate: RM 115


      # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
      Rate: RM 160


      # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
      Rate: RM 185


      # Coaster Isuzu Elf Long and hiace commuter (17&19 seat)
      Rate: RM 245



      * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal, and free wifi at kereta

      * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

      Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

      Company kami 100% pemandunya muslim dan tak payah risau about tempat makan yang sedap dan halal pastinya.

      JnsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat dan shodaqah tempahan karena company kami company syariah.

      Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh amanah dan barokah.



      facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

      Call , LINE , Wechat, and whatapps :

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Delete

  14. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete
  15. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  16. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  17. Assalamu'alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan. IRDI TOUR BANDUNG mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan ke kota kami di Bandung. Seiring dengan kesihatan yang baik dan kesejahteraan semoga selalu dimurahkan rezeki nya. Aamiin. IRDI TOUR BANDUNG hanya sekadar ingin memberi maklumat untuk mempromosikan perkhidmatan yang disediakan oleh di IRDI TOUR BANDUNG, untuk pelancong yang berminat untuk bercuti di kota kesayangan iaitu bandung. IRDI TOUR BANDUNG, menyediakan perkhidmatan supir Dan kenderaan sepanjang bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk maklumat yang lengkap, Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com. Jom jom ke bandung bersama IRDI, Dijamin murah dan puas hati Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi. Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik. Contact Person : Mobile Phone : +6281322167717 Whatsapp: +6281214741600 / +6281220477335 Email : irditour.bandung@yahoo.com Facebook : Irdi Wati Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi, jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi. Mohon Maaf kalau ada jika ada tersalah kata dan terkasar bahasa dari Irdi Tour Bandung. Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan. Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  18. Salam ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini..
    Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing.
    Dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung.
    khusus untuk bulan november dan desember ni kami adakan harga promo!! IRDI TOUR BANDUNG, menyediakan perkhidmatan supir Dan kenderaan sepanjang bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk maklumat yang lengkap, Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com. Jom jom ke bandung bersama IRDI, Dijamin murah dan puas hati Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi. Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik. Contact Person : Mobile Phone : +6281322167717 Whatsapp: +6281214741600 / +6281220477335 Email : irditour.bandung@yahoo.com Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan. Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  19. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280

    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET TRANSPORTASI dan HOTEL, MURAH JER...

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

    ReplyDelete
  20. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  21. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  22. Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat tuan/puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280

    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung(Dhani tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...


    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET HEMAT BERUPA TRANPORT DAN HOTEL.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung. Wassalam, Terima kasih...
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

    ReplyDelete
  23. Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat tuan/puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Blog : Melancongdibandung(Dhani tour Bandung)
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Call : +6282214441280
    WhatsApp : +6282214441280

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET HEMAT BERUPA TRANPORT DAN HOTEL.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung. Wassalam, Terima kasih...
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

    ReplyDelete
  24. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280
    Website : www.paketpelanconganbandung.com

    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    ReplyDelete
  25. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :


    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: RM 115


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: RM 160


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: RM 185


    # Coaster Isuzu Elf Long and hiace commuter (17&19 seat)
    Rate: RM 245



    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal, and free wifi at kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

    Company kami 100% pemandunya muslim dan tak payah risau about tempat makan yang sedap dan halal pastinya.

    JnsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat dan shodaqah tempahan karena company kami company syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh amanah dan barokah.



    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    Call , LINE , Wechat, and whatapps :

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  26. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280
    Website : www.paketpelanconganbandung.com

    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    ReplyDelete
  27. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  28. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  29. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  30. maaf tuan rumah..nak tumpang bagi peringatan pada yang lain-lain..
    Hati-hati memilih supir..saya sudah terkena.. kebanyakkan supir-supir yang tinggalkan no. di blog2 ni kebanyakkannya uruskan melalui whatsapp.. bukan mereka yang bawa..bila ada masalah, pandai2 la setle sendiri.. dua orang yang saya deal tp hasilnya mengecewakan.. deal dgn AHMAD ALIFA (+6281224962533 / +6285294466131).. bila dia tak cukup supir, dia bagi pada TONI (+6285861378323).. apa yang tak bagusnya? bila ada masalah, ALIFA lepas tangan sedangkan kita deal dgn dia.. TONI pula hantar budak dia pd sy yang tak bagus..jangan deal dgn supir2 yang tinggalkan no di blog2.. booking dgn company besar2 seperti HAYUKKA atau dengan HOTEL atau rekemen daripada kawan2.. boleh buka link dibawah dan baca cerita penuh..

    https://www.facebook.com/notes/manjer-arissa/supir-bandung-kurang-ajar-ditinggalkan-tepi-jalan/999324720121210

    ReplyDelete
  31. maaf tuan rumah..nak tumpang bagi peringatan pada yang lain-lain..
    Hati-hati memilih supir..saya sudah terkena.. kebanyakkan supir-supir yang tinggalkan no. di blog2 ni kebanyakkannya uruskan melalui whatsapp.. bukan mereka yang bawa..bila ada masalah, pandai2 la setle sendiri.. dua orang yang saya deal tp hasilnya mengecewakan.. deal dgn AHMAD ALIFA (+6281224962533 / +6285294466131).. bila dia tak cukup supir, dia bagi pada TONI (+6285861378323).. apa yang tak bagusnya? bila ada masalah, ALIFA lepas tangan sedangkan kita deal dgn dia.. TONI pula hantar budak dia pd sy yang tak bagus..jangan deal dgn supir2 yang tinggalkan no di blog2.. booking dgn company besar2 seperti HAYUKKA atau dengan HOTEL atau rekemen daripada kawan2.. boleh buka link dibawah dan baca cerita penuh..

    https://www.facebook.com/notes/manjer-arissa/supir-bandung-kurang-ajar-ditinggalkan-tepi-jalan/999324720121210

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


    Untuk tips bercuti murah kat Bandung, sila lawari TIPS BERCUTI KAT BANDUNG

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


    Untuk tips bercuti murah kat Bandung, sila lawari TIPS BERCUTI KAT BANDUNG

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


    Untuk tips bercuti murah kat Bandung, sila lawari TIPS BERCUTI KAT BANDUNG

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


    Untuk tips bercuti murah kat Bandung, sila lawari TIPS BERCUTI KAT BANDUNG

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    ReplyDelete
  36. Salam...rp500000 untuk berapa hari?

    ReplyDelete
  37. Salam...rp500000 untuk berapa hari?

    ReplyDelete
  38. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    6 orang dikira 230rm/pax sahaja

    included
    hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
    buffet breakfast
    transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

    excluded
    lunch & dinner
    tiket lawatan & flight

    kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    ReplyDelete
  39. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

    ● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

    ● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

    ● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

    Kereta included :
    ☆ Driver / Supir
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ Daily mineral water

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus

    Jom..arrange your Bandung holiday

    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  40. Salam Satu MALAYSIA OULLLS

    pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    > airport bandung or train station bandung
    >Pasar Baru
    >lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
    >dinner at restaurant padang *sederhana

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall
    >dinner at BML try the original bakso at bandung

    Day4
    >check out hotel bandung
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

    *no hidends charge

    kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    LAJU2 PM
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  41. Mencari pakej murah utk holiday 4d3n mac 2017. 4 dewasa dan 1 kanak2.. boleh email ke has_aishah@yahoo.com.

    ReplyDelete
  42. Salam
    Jom Liburan Pi Bandung

    Itenerary 3day 2 night
    Day1
    *Bandung Airport
    *Pasar Baru trade center
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp, Terminal Tas, dan The Secret )
    *rumah kain sulam and telekung
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *floating market / farmhouse /dusun bambu / grafika cikole / the lodge of maribaya
    *Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Rumah parfume
    *factory outlet area riau street ,the secret, heritage, oases, etc

    Day3
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Pakej Super BAJET BANDUNG 3D2N (included bilik hotel free wifi, buffet breakfast, and pengangkutan)

    Hotel 3*
    (Green Batara / Dbest Hotel / Meize / Zodiak / Raffleshom / Victoria / Citra Dream / Ruby Syariah / Kembang / Fabu / Andelir)
    RM325 per person if 2 person
    RM225 per person if 4 person
    RM195 per person if 6 person
    RM190 per person if 10 person

    Hotel 2*
    (Dbest Express / Montameri / Serena / Guntur)
    RM290 per person if 2 person
    RM195 per person if 4 person
    RM175 per person if 6 person
    RM170 per person if 10 person

    Hotel 1*
    (Asoka Hotel / New Moonlight / Minehome / Sentra inn / Hyperinn)
    RM280 per person if 2 person
    RM185 per person if 4 person
    RM165 per person if 6 person
    RM160 per person if 10 person

    *rate included
    ~pengangkutan / transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol, parking, pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room hotel for 2 person
    ~breakfast, free wifi, mineral water and lift availble at hotel

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan


    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP FOR EASY BOOKING

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    +62 822 951 999 22

    +62 822 951 999 22


    email
    omegajayatour@gmail.com

    Facebook
    Faturrahman Jaya

    ReplyDelete
  43. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    BOOM PROMO CELEBRATING 205th BANDUNG ANNIVERSARY
    GRAB IT FAST ONLY FOR 100 CUSTOMER FIRST BOOKING

    PAKET MURAH BOOM PROMO "1" : RP 340.000 / RM 109
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH BOOM PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 340.000 / 109 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > BANDUNG CITY TOUR+ LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, FARM HOUSE, DAGO DREAM PARK, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUDE ENTRANCE FEE TICKET


    PAKET MURAH BOOM PROMO "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 480.000 / 145 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE CARS FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88 (FAST RESPON)
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook 1 : adriani_ku@yahoo.com
    facebook 2 : SUPIR Bandung Murah
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    INSTAGRAM : KYATRAVEL
    cp : aulia

    ReplyDelete
  44. Assalammualaikum & Salam sejahtera :
    Pakej Bandung
    Pakej tour islamic Bandung
    Pakej Jakarta Bogor Bandung

    Kenali kami BogalakonTour Bandung,
    sekiranya anda betul-betul mencari pakej ke Bandung ( Pakej Bandung or Pakej Jakarta Bandung )
    Jom !!! kami penuhi impian percutian anda ikut shj bajet anda harga berpatutan.
    kami mempunyai kepakaran khusus membawa pelancong ke Bandung.

    Segala selok belok percutian anda ke Bandung akan kami lihat untuk sesuaikan dengan bajet dan kehendak anda biar ianya menjadi percutian terindah anda.

    PAKEJ Bandung 4Day3Night
    ( Hotel & Transport )

    >Hotel 2 star
    jika 2 orang RM 395/pax
    jika 3 orang RM 325/pax
    jika 4 orang RM 275/pax
    jika 5 orang RM 250/pax
    minimun 6 orang RM 225/pax, or

    >HOTEL 3 star
    Rm 450/orang jika 2 orang
    Rm 390/orang jika 3 orang
    Rm 340/orang jika 4 orang
    Rm 300/orang jika 5 orang
    Rm 275/orang jika minimum 6 orang

    PAKEJ TERMASUK :

    🏡 Penginapan 3 Malam bertaraf 2** or 3***
    🍽 Breakfast ala buffe
    🚐 Pick up & drop airport
    🏙 Tour all in Bandung
    👨 Driver cum tour guide
    🚐 Air-conditioned transport
    .
    TAK TERMASUK :

    ✖️ lunch & Dining
    ✖️ Entrance ticket person & car

    ITINERARY
    .
    DAY 1
    Pick up service & Bandung city tour
    – Pick up at airport
    Bandung North City Tour
    - Visit Tangkuban Perahu
    - Visit Kopi Luwak Plantation
    - Floating market
    - Farm House (Rumah Hobbit)
    - Dusun Bambu
    - Shopping at Rumah Mode
    - cihampelas street
    - chek in hotel

    DAY 2
    Bandung South City Tour
    - Visit Kawah Putih
    - Visit Glamping ( lake patenggang )
    - Visit Strawberry farm
    - Cibaduyut street (area kulit)
    - Trans Studio
    - Masjid Agung bandung/jl Asia Afrika

    DAY 3
    Shoping Day
    - Pasar Baru ( membeli belah )
    - rumah kain & telekung
    - toko tiga ( original seluar jeans)
    - Shopping in Factory Outlet Riau
    Area (Heritage, The Summit, The Secret, Oasis,Terminal Tas,
    Stamp)
    - Shopping at factory outlet Dago
    area

    DAY 4
    Bandung city & drop airport
    - Check out hotel
    - Shopping typical Bandung
    snacks and souvenirs at Kartika
    Sari (Baked Brownies and
    Banana Cheese Bollen)
    - Drop to airport

    Jom hubungi/whatapps : +6281222300871
    +6287888800871

    aguskolicis@gmail.com
    www.bogalakontour.com

    ReplyDelete
  45. Salam oulss
    Jom becuti kat Bandung

    Itenerary 3day 2 night
    Day1
    *Bandung Airport
    *Pasar Baru trade center
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp, Terminal Tas, dan The Secret )
    *rumah kain sulam and telekung
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *floating market / farmhouse /dusun bambu / grafika cikole / the lodge of maribaya
    *Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Rumah parfume
    *factory outlet area riau street ,the secret, heritage, oases, etc

    Day3
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Pakej Super BAJET BANDUNG 3D2N (included bilik hotel free wifi, buffet breakfast, and pengangkutan)

    Hotel 3*
    (Green Batara / Dbest Hotel / Meize / Zodiak / Raffleshom / Victoria / Citra Dream / Ruby Syariah / Kembang / Fabu / Andelir)
    RM325 per person if 2 person
    RM225 per person if 4 person
    RM195 per person if 6 person
    RM190 per person if 10 person

    Hotel 2*
    (Dbest Express / Montameri / Serena / Guntur)
    RM290 per person if 2 person
    RM195 per person if 4 person
    RM175 per person if 6 person
    RM170 per person if 10 person

    Hotel 1*
    (Asoka Hotel / New Moonlight / Minehome / Sentra inn / Hyperinn)
    RM280 per person if 2 person
    RM185 per person if 4 person
    RM165 per person if 6 person
    RM160 per person if 10 person

    *rate included
    ~pengangkutan / transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol, parking, pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room hotel for 2 person
    ~breakfast, free wifi, mineral water and lift availble at hotel

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan


    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP FOR EASY BOOKING

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    email
    omegajayatour@gmail.com

    Facebook
    Faturrahman Jaya

    ReplyDelete
  46. Enter your comment...promosi sendiri dong....jangan nimbrung ditempat orang yg sedang di promosikan....
    ide nya ngga intelek aaahhh...

    ReplyDelete
  47. Enter your comment...please Whatsapp saya...
    +62 888 9418 399

    ReplyDelete
  48. Whatsapp saya....+62 888 9418 399������

    ReplyDelete
  49. +62 888 9418 399
    😊😊😊

    ReplyDelete
  50. +62 888 9418 399
    😊😊😊

    ReplyDelete
  51. Holiday with me
    +62 888 9418 399
    😊😊😊

    ReplyDelete